Kraftig villa brand i Rejmyre norr om Finspång Foto: Niklas Luks

Ingen undersökning än av eldhärjad villa i Rejmyre

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern fördes till sjukhus på lördagseftermiddagen med brännskador efter en våldsam villabrand i Rejmyre nordost om Finspång. Räddningstjänsten befarar också att en person kan finns kvar i huset, men det är inte bekräftat.

– Vi jobbar efter hypotes att en person är kvar, säger Anders Jordenlöv, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Svt Nyheter Öst.

Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Räddningstjänsten har varit på platsen hela natten mellan lördag och söndag medan huset brunnit ner, och bevakar nu det som är kvar av huset. Vakthavande på Polisen region Öst uppger på söndagsförmiddagen att det fortfarande är för varmt för att det som är kvar av huset ska kunna undersökas.

– Just nu är det för varmt, så vi kan inte ta oss in i villan. Det handlar om en fullt utvecklad brand, berättade Fredrik Rylander, räddningstjänstens styrkeledare på plats, på lördagseftermiddagen.

Enligt polisens presstalesperson Erik Terneborn kommer man under söndagen inte kunna genomföra någon teknisk undersökning.

Tillståndet har stabiliserats för den skadade mannen

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador och låg på intensivvårdsavdelning i Norrköping. Under söndagen uppger dock Region Östergötland att skadorna ses som lindriga och att läget är stabilt. Mannen kommer kvarvara på sjukhus för observation.

Ett vittne bekräftar att det har brunnit mycket kraftigt i tvåvåningsvillan.

– Det är en totalbrand, jag tror inte att det går att rädda något av huset utan det kommer att brinna ned, säger vittnet till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.