Arkivbild. Foto: Kriminalvården

Kriminalvårdare får sparken – vilade på arbetstid

Publicerad

En kriminalvårdare i Östergötland sägs upp efter drygt tjugo år i tjänst. Han ertappades i ett vilorum på en anstalt, antingen sovandes eller vilandes, och har en historia av att tidigare inte ha följt anvisningar.

Enligt beslutet från Kriminalvårdens personalansvarsnämnd beror uppsägningen på personliga förhållanden, skriver Nyhetsbyrån Siren. I september fick samma medarbetare en varning av nämnden, efter att ha hittats liggande i sängen i ett vilorum under arbetstid.

Ord står mot ord i frågan om han sov under arbetspasset. Klart är dock att han använt privat mobiltelefon under arbetstid – vilket inte är tillåtet. Efter tidigare händelser hade han en individuell handlingsplan och enligt incidentutredningen har han vid flera tillfällen inte följt anvisningar och uppträtt med bristande respekt mot medarbetare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.