Hör Håkan Klarin, IT-direktör hos Kriminalvården, berätta om IT-satsningen. Foto: Kriminalvården

Kriminalvården storsatsar – 80 nya IT-jobb till Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Kriminalvården gör nu en digitaliseringssatsning som kallas Krim:tech. 80 nya medarbetare ska anställas inom IT och de flesta kommer att ha sin arbetsplats i Norrköping.

– Den här satsningen sker inom ramen för IT-avdelningens befintliga budget. Det handlar om att kapa konsultkostnader och säkra egen kompetens. Vi vill växa och ha fler anställda, säger Håkan Klarin, Kriminalvårdens IT-direktör.

Krim:tech ska enligt myndigheten vara en ”uppfinnarverkstad för digital teknik” där man ska utveckla nya digitala lösningar för kriminalvården.

– Vi har en mängd spännande utvecklingsuppdrag som vi jobbar med just nu. Det handlar bland annat om hur vi inom Kriminalvården ska kunna jobba smartare, men också att ställa frågor som ”måste en fotboja var just en fotboja?” och hitta nya lösningar, säger Håkan Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.