Elefantungen Prince har dött. Foto: Kolmården

Kungliga elefantungen Prince är död – Kolmården i sorg

Uppdaterad
Publicerad

Kung Carl XVI Gustafs elefantko och danska Drottning Margerethes elefanttjurs barn Prince har dött. Det meddelar djurparken Kolmården i Norrköpings kommun.

Enligt ett pressutskick var det i fredags som Kolmårdens veterinärer märkte att elefantungen Prince inte mådde bra. Sedan dess har man försökt med diverse behandlingar och vakat över elefanten. Men hans liv gick inte att rädda. Kolmården uppger i pressmeddelandet att man är i sorg.

– Ända sedan födseln har Prince varit älskad. Han har gett sådan glädje, inte bara till oss som jobbar på Kolmården utan till alla våra gäster. Det är en stor sorg för elefantflocken, alla djurvårdare som tagit hand om honom sedan födseln och för alla oss som fått uppleva hans härliga personlighet på Kolmården. Vår spralliga och busiga elefantkille fattas oss, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Norrköping

Kunglig elefant

Det är fortfarande oklart vad som orsakade elefantungens död, men kroppen har skickats till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) för undersökning. Prince var unge till Kung Carl XVI Gustafs elefantko Bua och Drottning Margrethes elefanttjur Tonsak, båda gåvor från Thailands kung.

Klippet nedan kommer från en artikel vid Prince födelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet