Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Genrebild Foto: TT

Kvinna åtalas för 15 fall av skadegörelse

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för flera fall av skadegörelse i Norrköping. Brotten har riktats mot olika samhällsinstitutioner som polis, åklagare och skola. Men även grannar har utsatts, enligt förundersökningsledaren.

Kvinnan misstänks för att ha krossat fönsterrutor på skolor och på tingsrätten  och åklagarkammaren i Norrköping samt klottrat i och på fastigheter. Den misstänkta kvinnan, som nekar till de flesta av brotten, är sedan tidigare dömd för brott.

– Hon är tidigare dömd för ett fall av skadegörelse och sabotage mot blåljusverksamhet och innan dess har hon lite mindre brottslighet, säger kammaråklagare Emma Berge, som är förundersökningsledare.

Samtliga brott i Norrköping

Samtliga brott som kvinnan misstänks för har inträffat i Norrköping under de senaste två åren, uppger Emma Berge.

Brotten har inget samband med de våldsamma upploppen som inträffade i påskas.

Sammanlagt misstänks kvinnan för 15 fall av olika skadegörelsebrott. Därutöver ska kvinnan ha hotat poliser och åklagare och hon åtalas också för andra brott riktade mot rättsväsendet.

Hur ser bevismaterialet ut?

– Jag tycker vi har god bevisning. Det finns tillexempel vid något tillfälle inspelat när hon själv ringer till polisen när hon själv säger att hon har slagit sönder fönsterrutor, så jag tycker det finns bra bevisning. Det finns en del tillfällen med övervakningsfilm, säger Emma Berge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet