Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Polisen om elsparksolyckan i Norrköping: ”Behöver få klarhet”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern blev påkörd vid Norr tull i Norrköping strax före klockan 8 på tisdagsmorgonen. Kvinnan skadades så svårt att hon sedan avled.

Larmet om olyckan kom 07.56 och räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Enligt en bulletin från Region Östergötland var kvinnans skador livshotande och kritiska. Hon togs med ambulans till sjukhus, men var död vid ankomst till sjukhus. Anhöriga är underättade.

Lastbil och elsparkscykel

Efter dödsbudet ändrade polisen rubriceringen på den pågående förundersökningen från vållande till kroppsskada till vållande till annans död.

Norrköping

En lastbil och en elsparkcykel som är inblandade i olyckan har tagits i beslag.

– Vi ska göra en teknisk undersökning för att se om det är något fel på lastbilen som orsakat olyckan, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Pratar med vittnen

Påkörningen inträffade vid övergångsstället vid den västra utfarten från Norr tull i Norra Promenaden. Promenaden var under en tid avstängd.

Färdades kvinnan på elsparkcykeln?

– Det är en av de saker vi behöver reda ut. Det är ingenting jag kan slå fast på det ena eller andra sättet just nu, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Polisen meddelar att de pratat med några vittnen, men de är angelägna om att fler som eventuellt sett något kontaktar dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet