Foto: Per Larsson / TT

Kvinna högg man i magen – döms till fängelse

Publicerad

En 37-årig kvinna bosatt i Motala döms av Linköpings tingsrätt till fem års fängelse för försök till dråp. Det var fredagen 8 januari som kvinnan högg en kniv i buken på en 29-årig man i Motala.

Kvinnan och mannen hade haft en lång relation, men mannen lämnade henne för en annan. 37-åringen blev då allvarligt nedstämd och arg samt beslutade sig för att ta med sig en kökskniv och söka upp mannen.

Själv hävdar hon att det var en olyckshändelse att hon högg 29-åringen med kniven, men det bedömer tingsrätten som osannolikt. Åklagaren åtalade henne för försök till mord. Hon döms dock för dråpförsök. Skadorna ska, enligt domen, inte ha varit akut livshotande. Och det finns inte stöd för att avsikten var att döda.

Kvinnan ska också betala drygt 137 000 kronor i skadestånd. Hon ska också fortsätta sitta i häkte tills domen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.