Kvinna utsatt för sexbrott – tumult i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt ska en kvinna ha blivit utsatt för ett sexualbrott i Skäggetorp i Linköping. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för brottet.

– Det hade bildats en folksamling och det var nästan lynchstämning, säger polisens vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Polisen larmades till Skäggetorp i Linköping, 00.10 natten mot fredag. En anmälare uppgav att en ung kvinna hade blivit utsatt för ett sexualbrott i en lägenhet i närheten.

Tumult uppstod

När polisen kom till platsen hade flera personer samlats kring en man i 20-årsåldern.

– Det hade bildats en folksamling och det var nästan lynchstämning, säger polisens vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Mannen i 20-årsåldern greps och polisen stannade kvar på platsen för att lugna ner upprörda personer. 20-åringen anhölls senare.

Polisbil vandaliserad

Kvinnan har nu förts till sjukhus för läkarundersökning. Polisen vill inte lämna fler detaljer om händelsen och inte heller berätta vad för typ av sexualbrott det ska ha rört sig om.

Polisen berättar att det under sommaren har varit stökigt i Skäggetorp och tidigare på kvällen vandaliserades en polisbil och en polisman blev trängd och fick använda pepparsprej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.