Kvinna påkörd i Linköping – dog av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bilist på Pionjärgatan i Linköping strax före klockan 06 på tisdagsmorgonen.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och har tagit den aktuella bilen i beslag för teknisk undersökning.

– Det är för att säkerställa om det fanns några tekniska fel på bilen eller inte, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Linköping

Enligt räddningstjänsten ska hjärt- och lungräddning ha utförts på plats.

– När vi kom dit var kvinnan allvarligt skadad, hjärt- och lungräddning pågick, säger Björn Öberg.

Inget övergångställe

Kvinnan ska enligt polisen ha blivit påkörd när hon kom gående och korsade Pionjärgatan/Söderleden i Berga.

– Någonstans i korsningen ska olyckan ha skett. Just där finns inga övergångsställen och det handlar om en 60-sträcka, säger Björn Öberg.

Vid klockan 09.15 meddelade polisen att kvinnan avlidit av skadorna och att man hade underättat närmast anhöriga. Brottsrubriceringen hade då också ändrats till vållande till annans död, samt vårdslöshet i trafik. Bilföraren uppges vara chockad och har inte frihetsberövats.

– Bilföraren är formellt misstänkt, men det är oklart om han kommer att kunna lastas för den här tragiska olyckan, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet