Kvinnlig brobyggare ska fortsätta hjälpa flickor i kriminell miljö

Publicerad

Försöket i Linköping med en kvinnlig brobyggare med fokus på flickor i kriminella miljöer ska få en fortsättning.

Linköpings kommun har idag tre personer anställda som så kallade brobyggare för att minska kriminaliteten bland unga. En av dessa har det senaste året på försök haft fokus på flickor som varit i riskzonen att dras in i kriminella miljöer.

– Flickorna missas ofta när man pratar om kriminella miljöer, men under det här året har det blivit tydligt att det dels finns unga tjejer som lever kriminellt och som behöver byta bana, men också många unga tjejer som far oerhört illa i de kriminella miljöerna, säger Daniel Andersson (L), omsorgsnämndens ordförande, i ett uttalande.

Man vill nu att försöket övergår till att bli permanent och att avtalet för hela den brobyggande verksamheten förlängs till och med 2020. Omsorgsnämndens brottsförebyggande verksamhet kostar 5,3 miljoner kronor om året, enligt dem själva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer