En lada brann ned till grunden i Valla i Linköping. Foto: Niklas Luks

Misstänker mordbrand efter ladugårdsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan tre natten mot onsdag larmades det om en fullt utvecklad brand på Studievägen vid Valla i Linköping. Räddningstjänsten fick inrikta sig på att förhindra att elden spred sig till näraliggande byggnader.

Den övertända ladan fick brinna ned till grunden, något som Corren skrev om först.

– Det tog sig faktiskt i takfoten på en annan byggnad, men vi lyckades få stopp på elden där, säger Christian Lind, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Linköping

Byggnaden tros ha använts som förråd och det ska inte ha funnits några djur i den. Inga människor ska ha skadats under branden.

RTÖG satte in sex enheter för att bekämpa branden och fick arbeta på platsen ända fram till klockan sju på morgonen.

Under dagen meddelade polisen att man rubricerar händelsen som mordbrand.

– Vi misstänker att den kan vara anlagd. Varför vi gör det kan jag inte gå in på egentligen. Men det finns inga naturliga orsaker, så som blixtnedslag, som kan ha orsakat branden. När vi rubricerar det som mordbrand kan vi använda oss av avspärrning och teknisk undersökning, säger Daniel Åström som är förundersökningsledare vid polisen.

Under dagen har tekniker varit på plats, men enligt polisen har det varit för varmt för att genomföra en teknisk undersökning.

– Det får svalna av tills imorgon. Men vi är som vanligt intresserade om någon ur allmänheten sett eller hört något i anslutning till händelsen, säger Daniel Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet