Övertänd ladugård med hundratals djur i. Foto: Axel Brantemo/SVT

50 kor döda i ladugårdsbrand i Östra Ryd

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård med omkring 100 mjölkkor började brinna under fredagseftermiddagen. Hälften av korna har kunnat räddas, men hälften har dött i branden.

Det var strax efter 16.00 som räddningstjänsten larmades till en ladugård vid Östra Ryd i Söderköpings kommun. På plats konstaterades att ladugården var helt övertänd.

– Delar av taket har rasat in. Det har lugnat ner sig något och spridningsrisken till andra byggnader bedöms vara borta, säger Lennart Ågren Inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Söderköping

Räddningstjänsten räknar med att vara på plats under hela natten. Det är oklart hur branden har startat men polisen misstänker inget brott.

Uppdatering kl 14 10/4:

Det ryker och pyr fortfarande från främst silobyggnaderna uppger vakthavande befäl. Räddningstjänsten går nu ner på en enhet som ska bevaka platsen till uppskattningsvis mörkrets inbrott.

Övertänd ladugård med hundratals djur i. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet