Niklas Persson, lagkapten i LHC, till vänster i bild.

Lagkaptenen lämnar Linköpings HC

Publicerad

Ett slutspel kvar – sen lämnar lagkaptenen Niklas Persson, 38, klubben. Det meddelade veteranen idag.

– Det känns skönt att ha fattat beslutet, men tomt att man inte ska spela i LHC mer, säger Persson till SVT.

Anledningen till att beslutet kommer nu är för att han vill gå in i slutspelet utan att ha frågan hängande över sig.

– Som ifjol i kvartsfinalerna när jag fick många frågor om framtiden. Då ville jag ju fortsätta spela en säsong till, men visste inte om det skulle bli så. Den känslan vill jag inte ha nu. Nu vill jag njuta av slutspelet och bara gasa ända in i slutet, säger Persson.

38-åringen har sen tidigare spelat i Leksand, i ryska KHL och vunnit VM-guld med Tre Kronor. Årets säsong är hans sjätte säsong i LHC utspritt på två omgångar. Höjdpunkterna i LHC-tröjorna hittills har varit de dubbla SM-finalerna klubben spelade för drygt 10 år sen.

Slutspelet börjar på måndag

I år vill han gå långt i slutspelet med Linköping, men vet att oddsen talar emot. Linköping har haft en tung säsong och kommer att få spela åttondelsfinal för att försöka ta sig till kvartsfinal. Spelet har hackat, även om det blev lite islossning mot Brynäs (vinst, 5-1) senast.

– Jag förstår att man utifrån inte tycker det varit bra nog, och jag är absolut inte nöjd med hur vi presterat eller spelat, men allt är inte svart eller vitt. Det finns mycket att ta av i den här gruppen och faller allt på plats kan vi vara med väldigt länge i slutspelet, säger Niklas Persson.

På måndag inleder hans Linköping slutspelet. Det blir av allt att döma Niklas Perssons sista chans att vinna SM-guld som spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.