Arkivbild. Foto: Noella Johansson / TT

Långa straff för eko- och vapenbrott

Publicerad

Fyra personer dömdes på onsdagen till fängelse för grov ekonomisk brottslighet vid Norrköpings tingsrätt. En av dem, en 41-årig man, döms också för vapenbrott.

De tre männen, 46, 41 och 30 år gamla döms alla för grovt bokföringsbrott. Det samma gäller en 29-årig kvinna. Tre av dem döms dessutom för grovt näringspenningsbrott.

Kvinnan får två års fängelse. En 46-årig man fängelse i ett år och sex månader. En 30-årig man får två års fängelse och slutligen får den 41-årige mannen fem års fängelse.

Spelbutik

Den ekonomiska brottsligheten har kretsat kring en kiosk- och spelbutik i en galleria i Norrköping. En konkursförvaltare som gått igenom bokföringen säger att: ”Rörelsens ekonomiska status inte löpande kunnat följas”. 41-åringen har lånat ut och lånat in sammantaget 35 miljoner kronor.

Vapnet, en omgjord startpistol med tillhörande skarp ammunition, hittades hos 41-åringen vid en husrannsakan. Alla fyra meddelas också näringsförbud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet