Långt fängelsestraff för mord i Boxholm

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man hemmahörande i Tranås dömdes på fredagen till 16 års fängelse för mord och ringa narkotikabrott av Linköpings tingsrätt. Mordet var resultatet av en mycket grov misshandel av en man i 40-årsåldern i Boxholm den 29 maj i år. Offret dog av sina skador dagen därpå.

En annan 27-årig man döms i samma mål till skyddstillsyn för medhjälp till misshandel. En tredje man i 40-årsåldern döms till villkorlig dom och dagsböter för skadegörelse.

Misshandeln ägde rum fredagen 29 maj i år och 40-åringen avled dagen därpå. Enligt domen har 27-åringen dödat offret genom att utdela knytnävsslag i ansiktet och därefter sparka samt stämpla mannen på olika sidor av huvudet efter att denne fallit till marken.

Boxholm

Hämnd

Upprinnelsen till händelsen är att den dömda trion under den aktuella dagen träffats och druckit alkohol. Under festandet pratades det om att 40-åringen tidigare slagit andra. De båda 27-åringarna åkte hem till 40-åringen och stötte på honom utanför bostaden i Boxholm.

Där slogs han till marken och den morddömde sparkade även offret i huvudet. 40-åringen avled dagen efter misshandeln.

Den morddömde förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret och dömdes 2017 för misshandel. Han ska stanna i häktet och ska också betala drygt 134 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boxholm

Mer i ämnet