• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arkivbild. Foto: Erik Nyberg / Sveaskog

Länsstyrelsen tänder på i skogen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen ska Länsstyrelsen Östergötland genomföra årets andra, och sista, naturvårdsbränning. Ungefär 15 hektar skog cirka fem kilometer norr om Svärtinge i Norrköpings kommun ska brännas.

– Enligt väderprognosen kommer vinden att vara sydlig i samband med bränningen och vinden förväntas därför gå upp mot Rejmyre och Igelfors. Rökutvecklingen är kraftig under själva bränningen och personer som vistas i området kan komma att känna röklukt under flera dagar efter bränningen, säger Magnus Melander, biolog på länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Denna naturvårdsbränning sker i Stockgölens naturreservat. I söndags eldade länsstyrelsen på en ö i Ydre kommun.

– Syftet med naturvårdsbränningar är att bevara naturtyper och gynna den biologiska mångfalden. Många växt- och djurarter är beroende av att det brinner i skogen med jämna mellanrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet