Foto: SVT

Skogsbrand norr om Åtvidaberg

Uppdaterad
Publicerad

Larmet kom strax efter klockan 21 och enligt det ska en yta stor som en fotbollsplan brinna med öppna lågor. Det ska också bolma svart rök och spridningen lär gå fort.

Platsen ska vara Vegalla naturreservat – mellan Åtvidaberg och Ringarum. Räddningstjänsten Östra Götaland beskriver terrängen som mycket besvärlig och väglös.

– Det tar en stund att ta sig dit. Vi har 21 brandmän på väg från Åtvidaberg, Valdemarsvik och Falerum, säger inre befälet Daniel Agerhult.

21.35 hade de första enheterna från Falerum och Åtvidaberg kommit på plats, men omfattningen av branden var då ännu oklar. Inga hus tros i nuläget vara i fara.

–  Det brinner på andra sidan sjön (troligen Bysjön reds anm) och vi håller på att kontrollera hur vi ska kunna ta oss över. Vi tror fortfarande att ytan är ungefär som en fotbollsplan.

På fredagsmorgonen meddelar räddningstjänsten att släckningsarbetet under natten gått bra.

– Vi håller på med eftersläckningsarbete nu och försöker hitta ett bra tillfälle att lämna över till markägaren, säger Daniel Agerhult.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åtvidaberg

Mer i ämnet