LHC missade guldchansen – avgörande i Luleå imorgon

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings hockeydamer föll även i den fjärde SM-finalen, borta mot Luleå – efter övertidsdrama. Nu väntar en femte och helt avgörande match om guldet redan imorgon.

Det blev en dramatisk kväll i Luleå. Linköping hade 2-1 i matcher, och pressen var på Luleå att vinna för att kunna ta finalserien till en femte och avgörande match.

Därför var det många som förväntat sig ett desperat spelande Luleå, precis som i Linköping i söndags – men det var Linköping som öppnade starkast och gjorde mål redan efter ett par minuter genom Sidney Morin.

Luleå kvitterade sen genom Jenni Hiirikosi innan paus i power play, men LHC återtog ledningen i andra perioden genom en snygg styrning av Moa Wernblom på backen Emilia Ramboldts skott – också det i powerplay.

Men Luleå kvitterade återigen (Jenni Hiirikoski igen) och matchen gick till förlängning.

Och i förlängningen kunde Luleå avgöra i powerplay efter knappt två minuter av den första förlängningsperioden, genom Michelle Karvinen.

Därmed avgörs allt imorgon, torsdag, i Luleå. Matchen startar klockan 18:00 och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.