Linköpings Anton Karlsson straffas hårt. Foto: Bildbyrån

LHC överklagar SHL-dom till RF

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings HC-backen Anton Karlsson stängdes av i fem matcher efter en crosschecking på en Djurgårdsspelare i lördags. Nu väljer LHC att överklaga domen – till Riksidrottsförbundet.

Motgångarna läggs på hög för LHC-herrarna. Efter att ha inlett årets säsong succéartat med många vinster så har det gått tyngre de senaste månaderna, med många skador och uteblivna resultat – och just nu är man under slutspelsstrecket.

I lördagens match mot Djurgården kom nästa motgång, när backen Anton Karlsson fick matchstraff efter en crosschecking i ansiktet på Djurgårdens Henrik Eriksson. SHL:s disciplinnämnd valde att straffa Karlsson med fem matchers avstängning.

Linköping

Men idag meddelar LHC att man överklagat beslutet – till Riksidrottsförbundet.

– Vi tycker att Antons straff är för tufft. Vi har sett liknande situationer under säsongen som vi tycker är hårdare än den här situation men som har renderat i samma eller färre antal matcher i avstängning, säger Emvall till klubbens hemsida.

Därför vill man nu pröva avstängningen i en högre instans.

LHC har åtta matcher kvar att spela av seriespelet och har i nuläget en poäng upp till tiondeplacerade Brynäs som innehar den sista slutspelsplatsen. Närmast väntar match mot Timrå på bortais imorgon – utan Anton Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet