Tommy Jonsson, tränare i LHC Foto: SVT

LHC sparkar sin tränare

Publicerad

Linköpings hockeyherrar missade slutspel och redan dagen efter får det konsekvenser – huvudtränare Tommy Jonsson får sparken.

–  Det är klubbens och mitt beslut, säger nye sportchefen Niklas Persson, som på sin första dag som sportsligt ansvarig fick meddela tränaren Tommy Jonsson att han inte längre är önskad i föreningen.

”Jobbigt beslut”

– Det är ju ingen drömstart på nya jobbet direkt. Ett jobbigt besked att ge och inget kul beslut att ta. Men jag tycker han (Jonsson) under förutsättningarna tog det bra. Enkelt förklarat så handlar det om att resultaten och utvecklingen i gruppen inte varit som jag ville att den skulle vara. Jag vill sätta en ny väg och det här var första steget, säger Persson.

Jonsson kom till LHC inför säsongen efter det att fjolårets huvudtränare Dan Tangnes hastigt sagt upp sig. Linköping inledde säsongen strålande under Jonssons ledarskap – och tillhörde toppen av SHL. Men sjönk sen stadigt och missade slutspel för första gången på sju år.

SM-final inom tre år

Nästa år leder en ny huvudtränare klubben – för att sätta fart på den treårsplan som säger att LHC ska spela SM-final inom denna period.

– Självklart vill jag ha det klart så snabbt som möjligt, men vi kommer inte att skynda in i något för att det ska bli klart, utan det måste vara bra. Jag har inte pratat med någon ännu, men vet att det finns en del namn på marknaden, säger Niklas Persson.

De assisterande tränarna Klas Östman och Johan Åkerman förväntas ingå i den nya tränarkonstellationen, men exakt hur de rollerna blir återstår att se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.