Det vinnande bidraget heter Laterna Magica Foto: Architema Architects

(L): ”Storskolan” i Linköping för stor

Publicerad

Storskolan som Socialdemokrater och Moderater i Linköping vill bygga har nu fått alternativ. Liberalerna, som inte riktigt håller med S och M i frågan, lade idag fram ett förslag om fler skolor med ett begränsat antal elevplatser.

Den planerade storskolan Nya Kungsberget i Linköping kommer att ha plats för 1000 elever så som planerna ser ut nu. Det är för mycket, tycker Liberalerna.

– Vi ser inte att byggnation av en överdimensionerad storskola är lösningen. Vi delar uppfattningen att kommunen är i ett stort behov av nya elevplatser inom grundskolan, men 1000 elever i tre årskurser innebär för många parallellklasser per årskurs, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.

Istället lägger Liberalerna fram ett förslag på att begränsa antalet elevplatser till 700 och vill att kommunen ska inleda förhandlingar med bland annat Ryttargårdskyrkan för att eventuellt placera en skola där.

Vidare vill Liberalerna att eventuellt Vasaskolan, Vallaskolan och Djurgårdsskolan ska vara tänkbara att bygga om till ett större format.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer