Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Paul Håkansson, kommundirektör i Linköping. Foto: SVT

Linköping ansvarar för länets skyddsutrustning

Uppdaterad
Publicerad
Under coronapandemin har det varit många diskussioner om skyddsutrustning, och vanligen är det länsstyrelsen som administrerar arbetet med att ordna med skyddsutrustning åt kommunerna. Men redan i början av pandemin tog Linköpings kommun över ansvaret och byggde upp ett lager.

– Linköping har ett avtal med de övriga 12 kommunerna i länet där vi upphandlar den skyddsutrustning som det finns behov av, säger Paul Håkansson, kommundirektör i Linköping.

Sedan början på pandemin

Linköpings kommun tog över ansvaret för att inhandla skyddsutrustning redan i början av pandemin, och Paul Håkansson ser det som en fördel eftersom kommunen då kan handla av företagare i länet eller i närheten av länet. Nackdelen är att skyddsutrustningen är åtråvärd så var det stora lagret finns hålls hemligt.

– Om man samlar väsentlig utrustning så vill man ju inte att den ska utsättas för brandattentat så de här platserna försöker vi ligga lågt med. Det bland annat därför som det råder fotoförbud, säger Paul Håkansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer