Foto: TT

Linköping får förstärkning i kampen mot bidragsbrotten

Publicerad

Polisen och Försäkringskassan har nu gått med i Linköpings kommuns arbetsgrupp som ska motverka bidragsbrott.

– Verkligen glädjande att vi blir fler aktörer som samverkar mot bidragsbrottsligheten. Tillsammans har vi helt andra möjligheter än var och en för sig, säger Fredrik Lundén (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden i ett pressmeddelande.

Linköping är en av fem kommuner i landet som deltar i ett nationellt pilotprojekt där en samarbetsmodell mellan myndigheter och kommuner i arbetet mot organiserad brottslighet ska tas fram.

– Vi arbetar målmedvetet med att förhindra bidragsbrott, vilket är en viktig del i att värna legitimiteten för socialförsäkringen. Vårt uppdrag är att rätt ersättning ska gå till rätt person. Därför välkomnar vi initiativet till operativt samarbete mellan involverade aktörer, säger Johanna Hedberg, enhetschef på Försäkringskassan.

Projektet har som mål att stoppa bidrags- och assistansfusk inom välfärden och leds av Noa – polisens Nationella operativa avdelning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör mer om vilka som är de vanligaste bidragsbrotten, enligt förundersökningsledaren Erik Hoffman. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet