Linköping – Kulturpris till Celander

Publicerad

För sjunde gången delas Rolf Wirténs kulturpris ut idag till en östgötsk kulturpersonlighet. I år är det Östgötateaterns konstnärliga ledare Johan Celander som får motta priset på 10 000 kronor från den tidigare landshövdingens kulturstiftelse.

Juryns motivering till valet:
Johan Celander har som konstnärlig ledare för Östgötateatern på ett mycket framgångsrikt sätt förnyat och förhöjt teaterns konstnärliga prestationer genom en varierad repertoar och en kreativ sammansvetsad ensemble. Celander har också medverkat till att framhäva skådespelarinsatserna och ge teatern en tydlig konstnärlig profil.

Tidigare pristagare har varit författaren Gerda Antti, konstnären Gunnar Gebbe Björkman (2005), sångerskan Louise Hoffsten (2004), förre museichefen och författaren Gunnar Lindqvist (2003), konstnär Bertil Almlöf (2001) samt dirigent Hans Lundgren (2000)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer