Bild från SM i boule. Foto: Visit Linköping och Co

Linköping slår nytt sommarrekord i gästnätter

Publicerad
Under de tre sommarmånaderna ökade antalet gästnätter på hotell, stugor och vandrarhem med 14,3 procent. Det innebär att antalet gästnätter 2019 överträffade alla tidigare nivåer i Linköping, enligt Linköpings kommuns besöksnäringsbolag Linköping och Co.

– Det har varit en stark sommar då många svenskar valt att semestra på hemmaplan, vilket gynnat besöksnäringen. Vi har genomfört flera välbesökta evenemang i Linköping som medfört precis de turistekonomiska effekter som vi eftersträvar, säger Jörgen Nilsson, affärsutvecklingschef på Visit Linköping och Co i ett pressmeddelande.

Totalt genomfördes 185 458 gästätter i Linköping under juni, juli och augusti. Trots den totala ökningen minskade antalet internationella besökare med 10 procent och uppgick totalt till 38 034.

Siffrorna kommer från preliminär statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB och inkvarteringsstatistik för hotell, stugor och vandrarhem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet