Linköpings tränare Madeleine Östling under damernas SM-slutspel i ishockey final 3 i bäst av 3 mellan Luleå HF och Linköping HC på Coop Norrbotten Arena. Foto: Robert Nyholm/TT

Linköping till semifinal – slog ut Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Linköping vann sin tredje raka match mot Djurgården i damernas SM-slutspel i ishockey och är vidare till semifinal.

Fjolårets finallag vann med 4–0 efter två tidigare uddamålssegrar och en inledande storförlust (0–5) i kvartsfinalserien.

För Djurgården, som vann SM-guld 2017, är det alltså slutspelat för i år, medan Linköping nu ställs mot Modo som blev tvåa i grundserien.

Stjärnan Denise Altmann, som gjorde comeback i slutet av november, inledde målskyttet i den första perioden innan Sidney Morin satte 2–0 i den andra. Linköping gjorde sedan sina två sista mål i den tredje perioden genom Brooke Stacey och Emilie Kruse Johansen.

I den andra semifinalen ställs regerande mästarlaget Luleå mot HV71.

Även Jönköpingslaget bokade sin plats i semifinalerna efter att ha besegrat Leksand med 3–1 i kvartsfinalsmatcher.

Lördagens 5–2-seger på bortais, som säkrade avancemanget till semifinal, bärgades genom bland annat två mål av Maja Jakobsson. Thea Johansson, Claudia Kepler och Sanni Hakala var övriga HV-målskyttar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.