Muharrem Demirok (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Fanny Wahlqvist, översiktsplanechef och Johanna Wiklander, tidigare stadsarkitekt i Linköpings kommun. Foto: Sveriges arkitekter

Linköping vann prestigefyllt arkitekturpris

Publicerad

Linköpings kommun prisades igår på den årliga Arkitekturgalan för bästa samhällsplanering.

Juryns motivering:

”Med en väl underbyggd, tydlig och brett förankrad argumentation kring samband mellan arkitektonisk kvalitet och hållbarhet ger vinnaren en inspirerande och trovärdig implementering av den nationella arkitekturpolitiken. Viktiga utgångspunkter är den arkitektoniska idén, det rumsliga sammanhanget och en genomtänkt strategi för ett bra resultat. Det innovativa planarbete som kommunen har genomfört motiverar mottagandet av Sveriges Arkitekters planpris 2018.”

Linköping

– Det är jätteroligt att Linköping fick ta emot priset och att programmet uppmärksammas så stort. Det är ett mycket bra betyg för planarbetet i Linköpings kommun, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

 Arkitekturgalan anordnas av branschorganisationen Sveriges Arkitekter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet