Liselotte Fager (KD), äldrenämndens ordförande i Linköping. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Linköpings äldreboenden har fått trådlöst internet

Publicerad

Linköpings kommun har nu kommit en bra bit på vägen till att ge alla boenden inom äldreomsorgen tillgång till trådlöst internet, ett projekt som startade 2017 och som går under namnet Trygghetslyftet Wi-Fi.

Tanken är att alla boende och personal ska få tillgång till webben i alla utrymmen. Nu är den första etappen klar och wi-fi finns i gemensamhetsutrymmen och kontor på samtliga äldreboenden i kommunen.

– Ja, nu är det äntligen utbyggt och igång. Vi åt tårta på nämnden förra veckan för att fira. Etapp två blir nu att det ska finnas wi-fi på de egna rummen, säger Liselotte Fager (KD), äldrenämndens ordförande.

Tillgången till internet är tänkt att höja livskvaliteten för de boende och ge dem och personalen tillgång till viktiga hjälpmedel i omsorgen.

Linköpings kommun har som mål att vara ledande i landet år 2025 ”på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter, i syfte att underlätta för människor att uppnå en god och jämlik hälsa”.

– Vi kommer inte vidare i det arbetet innan det här har kommit på plats, säger Liselotte Fager.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet