I helgen kan Linköpings hockeydamer nå semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Det såg motigt ut efter den första kvartsfinalen. Men Linköpings hockeydamer har rest sig, kommit igen – och kan nu bli semifinalklart på lördag.

– I första matchen... det är inte den hockeyn vi vill spela. Vi blev väldigt passiva och små, säger LHC-tränaren Madeleine Östling.

Även lagkaptenen Pernilla Winberg var arg och besviken efter den första kvartsfinalen mot Djurgården i onsdags förra veckan, där hennes LHC – favorittippade inför kvartsfinalserien – oväntat förlorade. Och stort dessutom, 0-5.

Men Winberg var säker på sin sak direkt efter match.

– Vi är ett bättre lag. I slutändan kommer det nog att visa sig, sa hon då till SVT.

Därefter, i de efterföljande två matcherna i Stockholm, spelade Winberg en huvudroll med både mål och assist – och såg till att LHC vände 0-1 i matcher till 2-1.

Foto: SVT

Avgörs i helgen

I helgen avgörs allt i Linköping. LHC behöver bara en seger till för att gå vidare.

– Vi vill avgöra redan på lördag, men för att göra det behöver vi spela lika desperat som Djurgården kommer göra. Men förhoppningsvis kan vi spela med lite mer lösa axlar. Vi vill ha klart den här kvartsfinalserien på lördag, säger Madeleine Östling.

LHC får tillbaka amerikanska backen Sidney Morin till lördagsmatchen. Och den tidigare OS-guldvinnaren blir viktig.

– Hon har tränat med oss i veckan, så det känns väldigt skönt att hon är tillbaka i truppen, säger Östling.

Däremot saknas finska landslagsforwarden Susanna Tapani, som är hemma på andra uppdrag i Finland. Hon kommer däremot tillbaka till en eventuell semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.