Denisé Cassel (KD) Foto: Linköpings kommun / TT

Linköpings kommun lönesatsar på sjuksköterskor

Publicerad

Linköpings kommun genomför en särskild lönesatsnng på sjuksköterskor och distriktssköterskor. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Satsningen innehåller tre delar: ett särskilt lönelyft för förvaltningens cirka 80 sjuksköterskor och distriktssköterskor under 2022 utöver ordinarie löneöversyn, en engångsersättning på 5000 kronor till samma målgrupp i samband med januari månads löneutbetalning nästa år och individuella utvecklingsmöjligheter.

– Det är positivt att vi nu kan göra en riktad och efterlängtad satsning på den här prioriterade gruppen. Det ligger väl i linje med kommunens personalpolitik och arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Denisé Cassel (KD), kommunstyrelsens vice ordförande och ansvarig för personalfrågor i pressmeddelandet.

Kommunen räknar med att engångssatsningen landar på 750 000 kronor för 2021. Det särskilda lönelyftet 2022 motsvarar ökningen av kostnaden på ungefär 4,5 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet