Foto: Ludvig Svensson/SVT

Linköpings kommun ökar stödet till LFC

Publicerad

En halv miljon kronor årligen under tre år – det är innebörden av ett nytt avtal mellan Linköpings kommun och Linköping fotboll club, LFC. Genom Fadderakademin vill man stärka flick- och damfotbollen.

Det nya avtalet innebär en höjning från 300 000 kronor till 500 000 per år.

– Vi har länge verkat för att flickor och pojkar ska ha samma förutsättningar i idrottslivet. Genom att vi ökar stödet till Fadderakademin får LFC bättre möjligheter att ge alla flickor som spelar fotboll i Linköpings kommun möjligheten att träffa, inspireras och motiveras av sina idoler, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Elitspelarna stöttar

Fadderakademin innebär att spelarna i LFC:s elitlag är faddrar till alla flicklag i kommunen. Elitspelarna besöker bland annat flicklagen på deras träningsläger.

– En satsning som möjliggör den positiva utvecklingen av flickfotbollen i Linköping och som genom våra förebilder och idoler håller drömmen vid liv, att kunna satsa på sin idrott, säger Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt, LFC:s klubbdirektör, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet