Foto: TT/SVT

Linköpings kommun storsatsar mot bidragsbrott

Publicerad

Linköpings kommun förstärker nu sin arbetsgrupp mot bidragsbrott med representanter från både Skatteverket och Kronofogden. Enligt kommunen innebär det en kraftig förstärkning av kommunens arbete mot ekonomisk brottslighet i Linköping.

Tidigare bestod arbetsgruppen av representanter från socialtjänsten, olika fastighetsbidrag, polisen och Försäkringskassan – och det är alltså till den gruppen även representanter från myndigheterna Skatteverket och Kronofogden nu ansluter.

– Arbetet i gruppen har påvisat behovet av samarbete och med de nya aktörerna så känns gruppen mer eller mindre komplett. Då känns det som rätt tidpunkt för politiken att ta ett steg tillbaka och gruppens arbete kommer från och med nu att ledas av en styrgrupp av tjänstepersoner, säger Fredrik Lundén (M) som är arbetsmarknadsnämndens ordförande i kommunen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet