Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping. Foto: Stefan Karlsson/SVT och Johan Nilsson/TT

Plan för kamerabevakning i Linköping klar

Uppdaterad
Publicerad

Den styrande Alliansen i Linköping har tagit fram en handlingsplan för att kommunen ska kunna sätta upp bevakningskameror i utsatta och otrygga områden. I ett pressmeddelande skriver de att polisens resurser inte räcker till.

–  Trygghetsskapande kamerabevakning är ett av flera viktiga verktyg i kommunens satsning för att minska otryggheten i vår kommun. När regeringen misslyckas med att ge polisen tillräckliga resurser för kamerabevakning måste vi som kommun agera för Linköpingsbornas trygghet, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

De områden kommunen prioriterar är: City, Skäggetorp, Ryd och Berga. Även mikrofoner kan komma att installeras och för kamerorna ska det inte behövs tillstånd på dessa platser, menar kommunen.

Kostnaden beräknas till en halv miljon kronor för startfasen och beslut i ärendet fattas av kommunstyrelsen tisdag 19 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet