Foto: Jonas Roslund/SVT

Linköpings universitet toppar statistiken: ”Glädjande”

Publicerad

Nio av tio. Så många studenter vid Linköpings universitet har jobb ett år efter examen enligt en ny rapport.
– Jag är glad att vi fortsätter ligga i topp, säger Helen Dannetun.

När det gäller etablering på arbetsmarknaden toppar Linköpings universitet statistiken. Enligt en ny rapport från Universitetskanslersämbetet, UKÄ, har 88 procent av studenterna med examen från Liu jobb efter drygt ett år. Det gör att universitetet hamnar på delad första plats tillsammans med Kungl. Tekniska högskolan.

– Det är väldigt glädjande och vi har haft den här positionen tidigare. Jag är glad att vi fortsätter ligga i topp, säger Helen Dannetun som är rektor för Linköpings universitet till SVT Nyheter Öst.

Enligt Linköpings universitet har det gått allra bäst för deras studenter inom Hälso- och sjukvårdsområdet. Där har 95 procent snabbt etablerat sig på arbetsmarknaden. Efter det kommer studenter inom pedagogik och lärarutbildning med 93 procent. Inom det tekniska området har nio av tio studenter vid Linköpings universitet jobb drygt ett år efter examen.

– Vi är duktiga på att bygga utbildningsprogram som är fokuserade på arbetsmarknaden. Vi pratar mycket om både vetenskaplig- och samhälleligrelevans och har en god förmåga att jobba med det omgivande samhället, säger Helen Dannetun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet