Björn-Ola Linnér. Foto: SVT

Linköpingsprofessor tar tåget till Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka är det dags för FN:s klimatkonferens för 25:e året. Den här gången i Madrid där klimatfrågan ska diskuteras. Bland besökarna återfinns Linköpingsprofessorn Björn-Ola Linnér.

Linnér är, förutom professor, även klimatpolitikforskare och har varit på plats under FN:s årliga klimatkonferens under många år. I år förväntas tusentals besökare, allt från klimataktivister till forskare och politiker. Även Greta Thunberg, tonåringen från Sverige som blivit symbolen för den nya globala klimatfolkrörelsen, kommer vara på plats. Och Linnér betonar Thunbergs betydelse för klimatfrågan.

– Alla hänvisar till den ungdomsrörelse som pågår nu och som Greta står som symbol för. Det visar på en stor kraft. Nu håller verkligen något på att hända med vårt medvetande.

Mer om klimatet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet