Foto: Therese Back

Linköpingstjejen vill göra avtryck i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Linköpings FC är ett topplag så har det varit skralt med linköpingsfostrade spelare som satt avtryck i damallsvenskan. I år finns åtminstone en – men hon spelar inte i LFC, utan i Hammarby.

Anfallaren Emilia Larsson från Linköping var med sina 17 mål ifjol en nyckelsspelare när hennes Hammarby blev klart för allsvenskan. Och i år har målen fortsatt trilla in för Larsson i svenska cupen, 6 mål på tre matcher – och dessutom uttagen i U23-landslaget.

– Jag lever min dröm, att få spela fotboll på heltid och att nu ha fått vara en viktig spelare för Hammarby i två år. Landslaget (U23) är ett kvitto på att jag gjort något bra och är på rätt väg, säger Larsson.

Linköping

”Tappade självförtroendet”

Emilia Larsson har spelat för Linköpings FC, hon kom dit 2014 som 15-åring, gjorde två säsonger, fick vara med och vinna ett SM-guld – men fick inte så mycket speltid, tappade suget och funderade på att lägga av.

– Det var tufft, jag tappade självförtroendet, självkänslan och allt därtill, säger hon.

Men Larsson hittade både spelglädje och självförtroende igen, bland annat i division 1 med IFK Norrköping – och de senaste två åren med Hammarby i elitettan.

Nu får Larsson återigen spela allsvensk fotboll i Linköping – men i en motståndartröja....

Hör Larsson berätta om sin resa – och känslan att i år få möte Linköpings FC – i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet