Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisa Ring har passerat varje meter av Östgötaleden som sträcker sig 150 mil genom Östergötland. Hör Lisa berätta mer i klippet. Foto: Christian S Zetterdahl

Lisa har sprungit Östgötaledens 150 mil

Publicerad

När Lisa Ring, en av Sveriges främsta långdistanslöpare, ger sig ut i spåret så gör hon det med ett leende. Hon springer gärna på stigar och har nu passerat Östgötaledens alla 150 mil.

Nu har hennes upplevelser, känslor och tankar kring att vandra och springa på leden blivit en bok. 

Lisa Ring har en stor förkärlek till naturen och för att hitta ny kraft så återvänder hon alltid till skogen – och Östgötaleden. Här kan hon återhämta sig och få ny energi  till löpningen.

– Naturen ger mig glädje, lugn och allt annat som jag behöver för att klara av det jag möter i livet, säger Lisa Ring.

Linköping

Varierande landskap

Östgötaleden som är 150 mil lång, med otaliga stickspår och omväxlande terräng, har inspirerat Lisa till att springa varje meter som leden har att erbjuda.

– Förutom att det var en stor utmaningen för mig så var det roligt att uppleva den stora variationen med platta landskap till riktigt kuperad terräng. Det är häftigt tycker jag att man knyter ihop alla kommuner i länet med naturen, säger hon. 

”Våga ge dig ut i naturen”

Det tog cirka fem år att genomföra alla milen och nu har Lisa du samlat sina tankar, tips och erfarenheter i en bok.

– Jag vill sprida kunskap till alla och hoppas väcka en nyfikenhet och frihet att våga sig ut på Östgötaleden, säger Lisa Ring.

Lisa Ring ger dig tre tips för att lyckas med äventyr på en vandringsled:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisa Ring ger dig tre tips för att lyckas med äventyr på en vandringsled. Foto: Christian S Zetterdahl

Vem är Lisa Ring?

Lisa Ring från Linköping har tidigare haft stora framgångar med bland annat två guld på Ultravasan, SM-guld 2019 på 100 kilometer och representerade Sverige i VM i Maraton 2017.

Lisa innehar även världsrekordet på sex timmars löpning på löpband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet