Foto: TT

Liten återhämtning av antalet gästnätter – campingar tappade minst

Uppdaterad
Publicerad

Tillväxtverkets preliminära månadsstatistik visar en marginell återhämtning för gästnätterna på de komersiella boendeanläggningarna i Sverige. I maj minskade de totala gästnätterna med 57 procent jämfört med förra året.

Enligt den preliminära månadsstatistiken för maj från Tillväxtverket, som publicerades tidigare i veckan, tappade hotell störst andel av gästnätterna med 72 procent. Minst tappade de kommersiella campingplatserna med 20 procent, jämfört med samma månad förra året.

Totalt stod camping för 46 procent av gästnätterna i maj, eller totalt cirka 1,1 miljoner övernattningar. Den totala logiintäkten på camping, uppmättes till drygt 108 miljoner kronor, en minskning med 24 procent jämfört med maj året innan.

Gotland tappade stort

Fördelat över länen stod Stockholms län, följt av Gotlands län, för den största relativa minskningen av gästnätterna under maj 2020 jämfört med maj 2019. På Gotland minskade antalet gästnätter med cirka 66 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.