Pastorn Stefan Claar tvingades prata in i kameralinsen istället för att se ut över församlingen i Pingstkyrkan i Norrköping i helgen, men han är ändå positiv. ”Grejen är att vi når ju fler, så jag tror vi kommer att fortsätta med livesändningar.” Foto: Ulf Persson

Livestreamad gudstjänst: ”Grejen är ju att vi når fler”

Uppdaterad
Publicerad

Pingstkyrkan i Norrköping kommer fortsätta livesända sina gudstjänster – även efter pandemin. – Vi har fått väldigt positiva reaktioner och grejen är ju att vi når fler, säger pastorn Stefan Claar.

I helgen började regeringens förbud mot sammankomster med fler än 50 deltagare att gälla vilket innebar att Svenska kyrkan i Norrköping och Linköping ställde in alla gudstjänster.

Men Pingstkyrkan i Norrköping valde istället att hålla gudstjänst inför kameror.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Folk uppskattar att vi inte ger upp. Vi har fått väldigt positiva reaktioner. Och jag tror att vi kommer att fortsätta med livesändningar, även när vi kör vanliga gudstjänster, säger Stefan Claar, pastor vid Pingstkyrkan i Norrköping.

Följ med på en livestreamad gudstjänst i videon här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet