Protesten över infarten till Ljungsbro blev början till en manifestation. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Ljungsbro säger stopp

Uppdaterad
Publicerad

Tragedin i Ljungsbro har tagit ett nytt uttryck. Nu samlar man sig för att möta våldet med en manifestation

Bara två dagar efter dubbelmordet hissades en stilla protest över infarten till Ljungsbro. En protest mot våldet som blev början till en manifestation.

– Jag upplever att det blivit mycket värre i Ljungsbro. Mer bråk, ungdomsgäng som hänger, mycket mer klotter och skadegörelse, säger Sebastian Gryvik som är född och uppvuxen i bygden.

Frustrationen blev till Facebookgruppen ”Ljungsbro mot våld” och sprids nu som en löpeld över nätet.

– Jag tror det handlar om att folk tycker att det räcker nu. Nu får det vara nog, nu måste vi göra någonting, säger Sebastian Gryvik.

Har lett till manifestation

Sebastian har redan fått kontakt med andra eldsjälar som vill använda sidan som startskott för en manifestation den 16 november.

Anders Rosén som bor i Ljungsbro såg sidan och tog genast kontakt med Sebastian Gryvik.

– Jag kände att det kröp inpå mig och att det har blivit mer råare i samhället och att vi måste agera som vuxna människor, säger Anders Rosén.

Nu har han bland annat tagit kontakt med skola, polis och kyrkan i Ljungsbro för att dra igång en minnesstund för offren och en manifestation mot våldet lördagen den 16 november. Och med på tåget är självklart facebooksidans grundare Sebastian Gryvik.

– Jag tror inte att folk har fattat ännu vad som egentligen hänt, säger han till Östnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Mer i ämnet