Foto: SVT

Ljungsbroskolan tar över elever från Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

På Ljungsbroskolan i Linköping förbereder man sig för att ta emot elever från stadsdelen Skäggetorp. En önskan vore att få en av den snart nedlagda Skäggetorpsskolans lärare till skolan.

Det är inte så att elever med annat modersmål är en nyhet på Ljungsbroskolan, men i höst kommer det att märkas mer.

– Ja, det kräver en annan undervisning, säger rektorn Jenny Lindvall.

Linköping

Det kan handla om att vara noggrannare med att förklara olika begrepp. I vissa ämnen förekommer det redan, som i matematik, kemi och fysik.

”Det gäller att lära känna eleverna”

Skäggetorpsskolans högstadium stängs rakt av utan någon nedtrappning. Det innebär att de som idag går i åttan får gå det sista året på högstadiet i en annan skola, och det är en utmaning.

– Det gäller att lära känna eleverna, att prata mycket med dem, säger Anders Grafström, lärare på Ljungsbroskolan.

Det låter som en rätt ordentlig arbetsuppgift?

– Ja, det är det. Det är tur att det inte händer ofta, säger Anders Grafström med ett leende.

Får överlämning för varje elev

Lärarna på Ljungsbroskolan kommer att få en överlämning för varje elev, men också föreläsningar från Skäggetorpsskolans lärare. Tanken är att sprida den specialkunskap som lärarna i Skäggetorp har byggt upp genom åren.

En önskan finns om att någon av lärarna från Skäggetorpsskolan skulle flytta med till Ljungsbroskolan. Mycket kan fortfarande hända, men just nu ser det inte ut som att det blir fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet