• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Brand i byggnad nära en skola i Söderköping

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningtjänst fick vid tre-tiden natten mot lördag in ett larm om en brand i Söderköping. Branden ska ha inträffat i en fastighet nära en skola. Enligt polisen används inte den drabbade fastigheten och står därför tom.

Branden släcktes av räddningtjänsten och ingen person kom till skada. Utanför brandplatsen påträffades en tänd ljuslykta. Polisen misstänker att ljuslyktan ställts där av en eventuell gärningsperson.

Branden utreds i nuläget som försök till mordbrand och potentiella vittnen uppmanas nu att höra av sig med observationer. Boende och företag i området har fått råd om att se över om de saknar en ljuslykta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.