Arla flyttar tillverkningen av ost från Boxholm till Östersund. Foto: Wikimedia/Västgöten

Lokal intressent vill köpa mejeriet i Boxholm

Uppdaterad
Publicerad
Facebook-gruppen Boxholmsostens vänner uppger idag att det finns en person som är intresserad av att köpa mejeriet i Boxholm. En representant för intressenten har träffat Arla Foods vd för förhandlingar.

– Men min känsla är att Arla är måttligt intresserade av att sälja, säger representanten Janne Jonsson, till SVT Nyheter Öst.

”Ostkaptenen” Morgan Sehlstedt, från Boxholmsostens vänner, berättar att Jonsson på ett möte i Brukshotellet igår avslöjade en del om förhandlingarna med Arla Foods. Men vem den intresserade köparen är vill ingen än så länge avslöja. Det ska dock röra sig om en person från trakten.

Många ostvänner

– Vad jag förstod så behöver de vårt stöd för att kunna bevara osttillverkningen på orten , säger Morgan Sehlstedt. Och fortsätter:

– Det är folk från hela landet, en del utflyttade östgötar.

Boxholmsostens vänner har i dag 13 563 medlemmar. Att jämföra med Boxholms cirka 5 400 invånare.

”Skicka mjölken till Linköping”

– Jag har fått uppdraget att titta på det här och träffade för cirka 14 dagar sedan Arlas svenska vd, Patrik Hansson, i Stockholm. De säger att en försäljning inte är deras primära uppgift, säger Janne Jonsson.

– Det har ju från Arlas håll pratats om ett mikro-mejeri. Om jag spekulerar, och det gör flera här, så tror jag Arla vill skicka den mjölk som nu går till Boxholms mejeri till mejeriet i Linköping.

För närvarande avvaktar Janne Jonsson och intressenten svar från Arla Foods.

– Ska det vara intressant att köpa, så ska ju varumärket med mera ingå.

”Mejeriet är inte till salu”

Erik Bratthall är presschef på Arla Sverige. Foto: Arla

– Faktum är att mejeriet inte är till salu. Och det har vi varit tydliga med. Det är olyckligt med de här ryktena som sprids och man får ta dem med en nypa salt, säger Erik Bratthall, presschef hos Arla Foods till SVT Nyheter Öst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet