Foto: TT

Lokal närvaro för AF i Finspång fortfarande oklar

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen har beslutat att lägga ned flera kontor i Östergötland. Samarbetslösningar är nu på plats på flera orter – men inte i Finspång.

Förra året beslutade Arbetsförmedlingen att lägga ned flera kontor runt om i landet. I Östergötland handlade det om kontor i Åtvidaberg, Kinda Finspång och Valdemarsvik. Men i regleringsbrevet för 2020 fick Arbetsförmedlingen i uppdrag att säkerställa en fungerande verksamhet och likvärdig service i hela landet. Den lokala närvaron kan yttra sig i egna kontor, i samarbete med andra kommuner eller genom statliga servicekontor.

Nu har Arbetsförmedlingen lämnat en första lägesbeskrivning för de 132 orter där myndigheten beslutat att avveckla kontor. Lägesbeskrivningen visar att det endast är situationen i Finspång som ännu inte är klar i Östergötland. Men enligt sammanställningen pågår det dialog om samarbetslösning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Finspång

Mer i ämnet