Lundbergs Fastigheter köper Forstéenska gården i Norrköping Foto: Östgöta Fastighetsmäklare

Klart: Nya ägare för Forstéenska gården i Norrköping

Publicerad

Efter att ha varit till salu en tid är det nu klart vem som blir ny ägare till Forstéenska gården på Kvarngatan. Det är Lundbergs Fastigheter som köper det gamla trähuset av Norrköpings kommun.

– Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att få äga och förvalta det här charmiga röda lilla huset och all den historia det bär på, säger Johan Ladenberg, vice vd på Lundbergs Fastigheter. 

Stort intresse för det unika trähuset

Huset är från början byggt av Holmen som en tjänstebostad och många var nyfikna på det gamla huset från 1750-talet.

Utgångspriset som låg på 700 000 kronor steg snabbt när det var dags för budgivning och slutpriset hamnade på 2 400 000 kronor.

– Det har varit ett stort intresse för huset och det är roligt att det till slut är en stor och seriös aktör som köper fastigheten, säger Jimmie Spångtorp, mäklare på Östgöta fastighetsmäklare.

Det lilla röda huset på Kvarngatan har fortfarande kvar sin charm. Foto: Östgöta Fastighetsmäklare

Stort behov av renovering

Den gamla fastigheten är det enda trähuset för sin tid som finns kvar i Norrköpings innerstad och är i stort behov av en upprustning.

– Norrköping kan känna sig trygga med fastigheten kommer få mycket kärlek och att den fina kulturhistorien kommer respekteras, bevaras och berättas vidare, säger Johan Ladenberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet