Foto: SVT

LVC jagar nytt SM- guld

Linköpings VC jagar sitt fjärde SM-guld. Laget leder med 2-0 i matcher mot Falkenberg, en seger till och saken är klar.
I morgon spelas den tredje matchen i Linköping.

Laget har tagit tre SM -guld sedan 2010 nytt för i år är att laget leds av landslagscoachen Johan Isacsson och nu är det återigen guldläge.

– Vi har levt efter devisen spela en boll i taget och det gäller fortfarande. Ingen som tar ut någonting i förskott men sen är det svårt att kontrollera när alla har höga förväntningar inför den här matchen. Vi ska göra allt vi kan för att avsluta det här jobbet, säger Johan Isacsson, coach Linköpings VC.

Hög puls inför avgörande möte

Att det är en viktig match i morgon råder det ingen tvekan om och spelarna som SVT Nyheter Öst pratat med har hög puls så här inför helgens möte.

– Ja det är ganska mycket tankar hela tiden på hur matchen kommer att bli och hur mycket publik det kommer. Men det får man försöka släppa sen när man väl står där på banan, men det är lite extra annspänning, det känner man absolut, säger Anton Eriksson libero Linköping VC.

”Det är bara att fokusera”

– Det är bara att fokusera och försöka slappna av och njuta också, det får man inte glömma. Sen är det bara att göra sitt bästa och gå ut och spela, säger Martin Larsson spiker Linköpings VC.

Tränaren, coachen Johan Isacsson har meriter både som spelare och ledare, han var bland annat med när Sverige tog EM- silver i Stockholm 1989 och han har tränat proffslag ute i Europa.

”Det bästa året jag gjort”

– Jag har hållt på med det här i 37 år och än så länge har det varit de bästa och roligaste året jag har gjort, säger han till SVT Nyheter Öst.

Vad skulle ett SM-guld betyda?

– För mig är det jättestort i så fall skulle det vara första guldmedaljen för mig på herrsidan, jag har vunnit på damsidan tidigare, säger Johan Isacsson.

– Gör vi det vi vet att vi kan ska det här gå jättebra tror jag säger Martin Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer