Roger Nilsson, HR-chef vid socialförvaltningen på Gotland, hoppas på att locka sommarjobbare med gratis boende och resa. Foto: TT & Region Gotland

Lyckad raggning till hemtjänsten på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Av 450 personer som socialförvaltningen behöver rekrytera återstår nu bara ett drygt 50-tal tjänster som inte är tillsatta.

Intresset för sommarkampanjen där fastlänningar erbjuds boende och resa till Gotland har varit stort.

– Det har hört av sig människor från hela Sverige. På Facebook har inlägget delats av hundratals och nått drygt 80 000 personer, säger Renée Stjernstedt vid socialförvaltningen.

Gratis boende

Det var för knappt två veckor sedan socialförvaltningen gick ut med ett erbjudande om gratis boende och resa för den som vill komma till Gotland och jobba inom äldreomsorgen i sommar.

– Vi har fått in ett 40-tal personer som är intresserade av erbjudandet. Under de kommande dagarna genomför vi ett stort antal intervjuer, säger Renée Stjernstedt.

10.000 kr

För att klara sommarbemanningen har förvaltningen också gått ut med ett erbjudande till alla undersköterskor som erbjuds 10 000 kronor om de väljer att senarelägga sin semester.

– Även här har vi fått väldigt fin respons. Drygt 50 medarbetare har nappat på erbjudandet vilket vi naturligtvis är väldigt tacksamma för, säger Roger Nilsson, HR-chef vid socialförvaltningen.

Av de 450 personerna som socialförvaltningen behöver rekrytera återstår det nu 56 tjänster som inte är tillsatta.

Stort engagemang

– Våra förutsättningar att klara sommarbehovet har förbättrats tack vare kampanjen men mitt budskap till alla intresserade är även fortsättningsvis att söka. Behovet av engagerade medarbetare kommer att vara stort under överskådlig tid framöver, säger Renée Stjernstedt.

Efter kampanjen har flera gotlänningar hört av sig till förvaltningen och erbjudit sig att hyra ut bostäder till sommarjobbarna.

– Jag uppskattar verkligen gotlänningarnas engagemang i frågan. Vi har fått in lägenheter och rum både i Visby och på övriga Gotland. Vi kommer att förmedla kontaktuppgifterna till våra sommarjobbare som är i behov av bostad, avslutar Renée Stjernstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.