Magdalenas förslag ska liva upp stationsområdet i Finspång

Publicerad

Promenadstråk med bänkar, båtbygga och café i stationshuset. Magdalena Sandströms medborgarförslag kan innebära flera förändringar för stationsområdet i Finspång.

– Jag skulle önska att det blev lite mer liv och rörelse, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Den 29:e januari lämnade Finspångsbon Magdalena Sandström in sitt medborgarförslag till Finspångskommun. I förslaget presenterar hon sin vision för hur stationsområdet i Finspång bör utvecklas.

– Det här huset har stått här så länge och utan att användas. Jag tycker att det är väldigt fint och att det borde användas till något. Man borde utnyttja läget här i vattnet. Det var då jag började spåna på de här idéerna, säger hon.

Finspång

I förslaget ingår bland annat planer på en uteservering, ett café, promenadstråk och uthyrning för kajak och kanot vid vattnet.

Magdalena Sandström har gjort en illustration av sitt förslag. Foto: Magdalena Sandström.

”Har startat en detaljplansprocess”

Ulrika Jeansson är kommunalråd och ordförande för kommunstyrelsen i Finspång.  Hon säger att hon inte vill kommentera Magdalena Sandströms förslag.

– Jag vill inte föregå diskussioner som behöver hållas inom varje parti utifrån de förslag som finns, skriver hon i ett mejl till SVT Öst.

Enligt Ulrika Jeansson pågår arbete med området.

– Vi har startat en detaljplansprocess för området, inte enbart stationshuset, men mer än så är inte bestämt ännu. Det vi gör först är att kolla på förutsättningarna vid planläggning, då det finns järnväg och markföroreningar i vattnet med mera, skriver hon i mejlet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet