Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fastighetsägaren Magnus Lidén skänker bort julgranar för att sprida julglädje. Han hoppas att många ska hugga sin egen gran på hans marker. Foto: Hedvig Nittve

Magnus Lidén är Rimforsas nya julgrans-tomte: ”Helt nedringd”

Uppdaterad
Publicerad

I Rimforsa kan vem som helst nu hugga sin egen gran helt gratis. Entreprenören Magnus Lidén vill sprida julstämning genom att skänka bort granar till ett värde av uppemot en halv miljon kronor.

– Blir en människa glad så är jag nöjd, säger Magnus Lidén.

Fastighetsägaren Magnus Lidén publicerade ett inlägg på Facebook med en uppmaning till allmänheten.  Kom och hugg din julgran gratis på min mark. Inlägget mottogs med stort intresse.

– Jag har varit helt nedringd. Det känns jättekul, berättar Magnus Lidén.

Rimforsa och Loftahammar

Magnus Lidén äger fastigheter runt om i Sverige och en del mark som ska göras om till tomter. Erbjudandet om gratis julgranar gäller områden i Rimforsa i Kinda kommun och Loftahammar i Västerviks kommun.

Hur många granar det finns på markerna är Magnus Lidén inte säker på men han räknar med att det kan röra sig om granar till ett värde av uppemot en halv miljon kronor.

– Det handlar om att ge till människor och att få se människor glada. Finns det granar kvar så kör vi igen nästa år, säger han.

Hör Magnus Lidén berätta om julgranarna i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet