Maltilda Boson lägger handbollen på hyllan

Publicerad

Efter fem förlustmatcher för handbollsdamerna i OS meddelar Matilda Boson nu att hon slutar med handbollen.

Efter en lång tankepaus svarar den 31-åriga 31-åriga Matilda Boson hur det känns att avsluta handbollskarriären.
– Det känns bra men också väldigt sorgligt, jag är otroligt, otroligt tacksam för min karriär. Sen är jag ledsen att den slutade såhär, säger hon till SVT-sporten.

Fem raka förluster

Matilda Boson som kommer från Linköping har varit landslagsspelare i många år och senast spelat på klubbnivå i Spårvägen HF. Hon är besviken över insatsen i London. Handbollsdamerna förlorade samtliga fem matcher. Sista förlusten var ett faktum under söndagsförmiddagen då laget besegrades av Sydkorea med resultatet 28- 32.

– Jag är ledsen idag men jag kommer inte vara ledsen så länge, kommentera Matilda Boson.

”Måste offra en liten del av sin själ”

För att svensk handboll ska utvecklas mer på damsidan behövs mer gemensamma krafter, säger hon:

– Jag tror att det krävs lite mer än man tror för att ligga där uppe. Alla människor som är med i det här måste offra en liten del av sin själ och gör man inte det blir det svårt. Plus att de andra lagen har utvecklats otroligt fort. Damhandbollen i sig har blivit tuffare och vi har inte riktigt hängt med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer